Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης

Η πιο βασική μορφή επικοινωνίας είναι η προσευχή

Ελπίζουμε ότι με την επίσκεψη σας σε αυτή την ιστοσελίδα θα ενημερωθείτε για το πνευματικό ταξίδι σας προς τον Ιησού και ότι θα βοηθηθείτε να πλησιάσετε και να γνωρίσετε την Μητέρα μας Εκκλησία. Η τεχνολογία είναι ένας τεράστιος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Έχει κάνει τον κόσμο μας μικρότερο, αλλά έχει κάνει τα μέσα επικοινωνίας τεράστια. Είναι σημαντικό να κρατάμε την προσευχή στη ζωή μας πάντα σταθερή και "ίδια" ακόμα και όταν η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει σχεδόν καθημερινά. Να ξέρετε ότι παραμένετε στις προσευχές μας καθημερινά καθώς σας ζητάμε να θυμάστε και μας στη δική σας. 

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Προτεινόμενα

- Πάντα κόνις,πάντα τέφρα, σκιά.(dust to dust)

- Γράμμα στους Επισκόπους

- Σιωπή και αδυναμία

 - Η αγάπη μετριέται από την υπομονή

- Παύσον εκκλησίας τα σκάνδαλα

- Τα... πιάτα !!

- Αγίου Χρυσοστόμου περί του μη δειν αναθεματίζειν ζώντας ἤ τεθνηκότας (Μετάφραση Καίτη Χιωτέλλη)

- Τί Εκκλησία θέλουμε;

- Una Sancta

- Ο εσωτερικός εχθρός

  Η προσευχή του μήνα

Κύριε

Συγχώρησέ με για την... ανάπηρη προσευχή μου. Είμαι σαν νήπιο που αρχίζει ξαφνικά να συνειδητοποιεί ότι τελικά θέλει περισσότερο μία απάντηση στο αίτημα της προσευχής του, απ’ όσο θέλει Εσένα τον ίδιο!!

Το καταλαβαίνω και συμφωνώ στο να μην απαντάς σε... τηλεγραφήματα! Βοήθησέ με σε παρακαλώ, να μάθω να προσεύχομαι θερμά και να επιμένω. Αντικατάστησε, σε ικετεύω, την δική μου απελπισία με την δική Σου φανερή παρουσία. Μην μ’ αφήνεις να κάνω την προσευχή καταφύγιο μονάχα στις ώρες δυσκολίας, γιατί εύκολα ξεχνώ και εγκαταλείπω την προσευχή, όταν όλα πάνε καλά!

Σε παρακαλώ σύντριψε τον εγωισμό μου (όσο το αντέχω Κύριε...)! Μάθε με να Σ’ εμπιστεύομαι απολύτως και προστάτευσέ  με από κάθε μορφής πειρασμό, γιατί είμαι ένα «φθινοπωρινό φύλλο»!

Όπως είπες στον πατέρα μας τον προφήτη Ιερεμία: «Κάλεσέ με και θα σου απαντήσω, θα σου αναγγείλω μεγάλα πράγματα που δεν τα γνωρίζεις ούτε μπορείς να τα γνωρίσεις». Γι’ αυτό, Κύριε και Θεέ μου, Σε καλώ και Σε παρακαλώ:

Να με μάθεις να προσεύχομαι·

Να με στηρίξεις να αυξάνω στην προσευχή·

Να μου δείξεις το έλεός Σου·

Να μου φανερώσεις «Σεαυτόν γνωστώς»·

Να κατανοήσεις την αναίδειά μου και να μου δώσεις να συνειδητοποιήσω βαθειά, ότι όλα είναι στο "Χέρι" Σου δώρημα ἄνωθεν καταβαίνον.

 

ΑΜΗΝ

Εφέσου 10, 48100, Πρέβεζα, Ελλάδα

info@enoriako.info

  Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι.

Αυτό το site είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια "βάση δεδομένων" για όλους τους φίλους του ενοριακού κέντρου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πρεβέζης.

Επειδή πολλοί από την παρέα του ενοριακού, πλέον δεν ζουν την καθημερινότητά τους στην πόλη της Πρέβεζας, ήδη από ετών "μοιραζόμαστε" μαζί τους ό,τι έχουμε και συζητάμε. Φυσικά και με όποιον άλλον τα βρίσκει ενδιαφέροντα και τον απασχολούν.

Ατυχώς ο εκκλησιαστικός "χώρος", για τα ελληνικά δεδομένα, έχει πολύ απολυτότητα και φανατισμό, και το χειρότερο, αυτά τα νομίζει γνησιότητα και μπερδεύει (ηθελημένα ή αθέλητα) το δόγμα με την πίστη! Φαντάζεται ότι μια αλαζονική βεβαιότητα που στηρίζεται στο δόγμα (είμαστε Ορθόδοξοι) αποτελεί τεκμήριο ποιότητας, ξεχνώντας πεισματικά τον λόγο του Χριστού "οὐ πᾶς ὁ λέγων με, Κύριε Κύριε, εἰσελεύσεται εἰς τήν Βασιλείαν τῶν Οὐρανῶν…".

Αυτό το "ηλεκτρονικό παράθυρο" του Ναού μας επιθυμεί να κάνει τους επισκέπτες του ευαίσθητους στην διάκριση, που υπάρχει ανάμεσα στην σκέψη και στην αμφιβολία. Δεν επιθυμεί να είναι ένα "εκκλησιαστικό μπακάλικο" που μοιράζει τα πάντα σε μικρά πακέτα… στους πελάτες του!

Πιστεύει ότι ο λόγος της Εκκλησίας και των χριστιανών δεν πρέπει να γεννάει χασμουρητό βαριεστιμάρας, αλλά να διεγείρει σε προσπάθεια αναζήτησης της Βασιλείας του Θεού, η πύλη της οποίας είναι "κρυμένη" μέσα στην καρδιά μας, όπως είπε ο Χριστός.

Όλα τα κείμενά μας σ᾿ αυτό στοχεύουν. Σ᾿ αυτή την εύρεση της οδού και της πύλης. Άλλωστε για τους μη χριστιανούς σημασία δεν έχουν τα γραφόμενα. Η ποιότητα και η τελειότητα μιας θρησκείας κρίνεται από τις αρετές των πιστών της. Οι άνθρωποι "κατακτώνται" όχι με τα λόγια, αλλά με τα παραδείγματα.

Όλα τα λόγια αυτού του site σ᾿ αυτό στοχεύουν: να γίνουν αφορμή να γεννηθεί παράδειγμα.

ΑΜΗΝ.

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ