Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Καλώς ήρθατε

Category: /

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Κάθε ναός είναι το σπίτι του Χριστού, που το έχουν κληρονομήσει τα παιδιά του Θεού, οι χριστιανοί, αλλά και όλοι οι άνθρωποι.

Εδώ μαζευόμαστε οι χριστιανοί για να προσφέρουμε (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) την Ευχαριστία. Για να προσευχηθούμε. Για να συναντηθούμε γύρω από το τραπέζι του Πατέρα μας.

Όλα αυτά αυτές τις μέρες είναι δύσκολα. Ένας πολύ μεταδοτικός ιός μας αναγκάζει σε απομόνωση. Ας το ομολογήσουμε: Επιβάλλει αυτό, που ατυχώς εμείς αρχίσαμε... νάμαστε αγκαλιά μόνο με τον εαυτό μας... Τώρα προκύπτει αναγκαστικά αυτό που είχαμε επιλογή. Πρέπει να αρνηθούμε το παρελθόν μας και να υπομείνουμε την υποχρεωτική μοναξιά με την ελπίδα ωριμότητάς μας (τώρα που θα λείψουν οι εξωτερικές εντυπώσεις) και ελευθερίας από το «αἱμορραγοῦν ἐγώ μας».

Ας προσευχηθούμε για μας και για τους άλλους. Ας καταλάβουμε ότι η προσευχή είναι δυναμικός κόπος αγάπης και όχι χαζουλίστικη έκφραση αδυναμίας. Ας βαθύνουμε στην σκέψη και στην κρίση μας, συνειδητοποιώντας ότι η σχέση με τον Θεό είναι μια συνάντηση αγάπης.

Μέσα σ' όλες τις δυσκολίες είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε καλύτερα, κατ' ιδίαν αλλά και συζητώντας (έστω και έξ αποστάσεως) με τους αδελφούς μας: Tι ακριβώς πιστεύουμε και με ποιες πράξεις διαπιστώνουμε την πίστη μας.

Πάρτε λοιπόν ένα Ευαγγέλιο στα χέρια σας αυτές τις μέρες μοναξιάς και αφουγκραστείτε, τι μας γράφει, Αυτός που, από αγάπη για μας, έγινε σαν και εμάς και πέθανε για χάρη μας, ώστε να αναστήσει όσους θελήσουν να Τον ακολουθήσουν.