Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης
enoriako.info

Προσευχές

Συγγραφέας: Wright N.T.

Ελεήμων πατέρα μας, στο σταυρό ο γιος Σου προσευχήθηκε φωνάζοντάς Σου: “Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;”. Θέλουμε τώρα να προσευχηθούμε κι εμείς για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που λένε το ίδιο, είτε γνωρίζουν το Βιβλικό κείμενο είτε όχι, αλλά που το αισθάνονται. Αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί από Εσένα, από τους συνανθρώπους τους, από την οικογένεια τους, που δεν μπορεί να τους δει, από το ο,τιδήποτε. Πατέρα, στο όνομα του Υιού Σου Ιησού και με τη δύναμη του Πνεύματος Σου, πήγαινε κοντά τους.

Έλα μαζί μας και κοντά στον κόσμο Σου που υποφέρει αυτή τη στιγμή. Δώσε μας νέες πηγές θάρρους, πίστης και ελπίδας. Δώσε στους ηγέτες μας σε όλο τον κόσμο, τη σοφία, την επιστημονική σοφία και τη σοφία πίστης που χρειάζονται για να πουν τα σωστά πράγματα προκειμένου να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους. 

Προσευχόμαστε ιδιαίτερα για τους γιατρούς τους νοσοκόμους όπως και για όλους τους επαγγελματίες υγείας και ερευνητές, που αναζητούν εμβόλια. 

Προσευχόμαστε να μπορέσουν να γίνουν πρόοδοι, να αποφευχθούν θάνατοι και να δοθεί η κατάλληλη φροντίδα σε αυτούς για τους οποίους τώρα ο θάνατος είναι αναπόφευκτος. 

Προσευχόμαστε για όλους εκείνους που είναι σοβαρά άρρωστοι αυτή τη στιγμή, που η αναπνοή τους γίνεται δυσχερής και που ίσως δεν έχουν την επαρκή παροχή οξυγόνου ή βιώνουν οποιαδήποτε άλλη δύσκολη κατάσταση. 

Προσευχόμαστε ο Ελεήμων Κύριος να είναι κοντά τους, να είναι μαζί τους και να φέρει κάτι καλό μέσα από αυτό το πρόβλημα. Πατέρα μας, όπως έχεις υποσχεθεί ότι μια μέρα η γη θα είναι γεμάτη γνώση και δόξα Κυρίου όμοια με τα νερά που καλύπτουν τη θάλασσα, δώσε μας από τώρα μια τέτοια πρόγευση, έστω μια στιγμιαία εικόνα, μια ματιά αυτού και βοήθησε μας να ζήσουμε με αυτή την εικόνα, να ζήσουμε με ελπίδα και να γίνουμε με τη σειρά μας άνθρωποι της ελπίδας, άνθρωποι μέσω των οποίων η ελπίδα μπορεί να έρθει στον πληγωμένο και αναμένοντα κόσμο Σου. 

Προσευχόμαστε όλοι στο όνομα του Ιησού με τη δύναμη και χάρη Του. Αμήν.

 

N. T. Wright